Real time web analytics, Heat map tracking

Izveden seminar iz varstva pred požarom

Objavljeno Torek, 10 November 2020 Napisal Boštjan Brilej

Dne 8. septembra 2020 smo v prostorih Gasilskega doma Velenje uspešno izvedli seminar na temo varstva pred požarom. Vsa organizacija in priprava seminarja je bila v rokah članov našega društva. Dogodek je bil planiran že v aprilu, vendar je bil zaradi epidemije novega korovairusa prestavljen.

Seminar je bil primarno namenjen strokovnjakom, ki delujejo na področju varstva pred požarom, ki se ga je glede na situacijo udeležilo največje dovoljeno število oseb, udeleženci so bili iz celotne Slovenije.

 

Usposabljanje je bilo organizirano skladno s Pravilnikom o usposabljanju in pooblastilih za izvajanje ukrepov varstva pred požarom (Ur.l.RS, št. 32/11, 61/11), ki zahteva, da se morajo najmanj enkrat letno usposabljanja udeležiti strokovnjakom, ki delujejo na področju varstva pred požarom.

Teme in predavatelji so bili skrbno izbrani ter aktualni, vključno s predstavniki Uprave RS za zaščito in reševanje ter z vodjem poklicnega jedra PGD Velenje. Predstavljeni so bili tudi primeri dobrih in slabih praks, oz. kaj se lahko zgodi v primeru neupoštevanja ukrepov VPP

 

Seminar je bil kljub omejitvam zaradi novega koronavirusa izveden zelo uspešno. Pri organizaciji in izvedbi smo upoštevali vse ukrepe za preprečitev širjenja SARS-CoV-2, izdane s strani NIJZ. Ponovno se je izkazalo, da je že utečena ožja organizacijska ekipa članov društva več kot odlično odigrala svojo vlogo.

 

Prispevek o seminarju je bil objavljen tudi v medijih.

Zadetkov: 2136